“Zo wie nu het goed der wereld heeft, en ziet zijn broeder gebrek hebben,
en sluit zijn hart toe voor hem, hoe blijft de liefde van God in hem?”

1 Johannes 3:17
25/01/2017

Wie gaat er mee op reis?

Beste vrienden van Double Harvest,

Het eerste bericht van 2017. We zijn druk bezig met de voorbereiding van de realisatie van de nieuwe lokalen voor Maranatha School. Over een paar weken hopen we te starten met bouwen. Op weg naar een compleet afgerond scholencomplex. Ondertussen dromen we nog verder over een technische school voor Debre Zeyt in de toekomst.

 Eind maart gaan we weer op reis naar Ethiopië. We weten nog niet of dit blijft bij een werkbezoek van vier dagen of dat we ook nog verder rond gaan reizen door Ethiopië met een groepje mensen. Wie er interesse hebben, laat gerust weten.

Er zijn genoeg dingen te zien in Ethiopië. Bijvoorbeeld de mooie projecten met kippen. Als we achterom kijken naar ons Double Harvest werk in Afrika, dan zijn deze projecten het meest gevraagd en gerealiseerd. Er komen nu nog vaak vragen binnen voor advies over hoe je het beste een project met pluimvee kunt opstarten in Afrika. Mooie verslagen van mensen die met kippen veel succes hebben daar komen regelmatig binnen. Verslagen uit Zambia, Nigeria, Oeganda enzovoort. Dat de projecten zo’n succes hebben is eigenlijk geen wonder, want kippen zijn ook hele intelligente dieren. We lazen er pas nog een mooi artikel over op de site van National Geographic dat we hier met jullie willen delen:
http://www.nationalgeographic.nl/artikel/kippen-zijn-slimmer-dan-de-gemiddelde-kleuter
Veel leesplezier!

Hartelijke groeten van het bestuur van Double Harvest,
Gert, Henk en Martien

Gert van Putten

 

< terug