“Zo wie nu het goed der wereld heeft, en ziet zijn broeder gebrek hebben,
en sluit zijn hart toe voor hem, hoe blijft de liefde van God in hem?”

1 Johannes 3:17
01/01/2018

Van 2017 naar 2018

Beste Double Harvest vrienden,

Op de eerste dag van 2018 willen we graag nog even terugkijken naar 2017 en ook vooruitkijken naar wat we volgend jaar willen gaan doen met Double Harvest. Er was weer veel vreugde en dankbaarheid voor alles wat we konden en mochten doen. Vooral in Ethiopie is dat het geval. Het is mooi om oud-projecten als de voerfabriek, de melkfabriek, de alfafarm, en Maranatha Farm te zien bloeien. Kroon op ons werk dit jaar was de Maranatha School, waarvoor de laatste vier lokalen klaar zijn. Totaal hebben we nu op het project wat 2 hectare groot is elf lokalen. De mogelijkheid is hier om tot klas 8 de kinderen naar school te laten gaan. In totaal hebben we dan meer dan 1100 kinderen die door Maranatha School onderwijs kunnen volgen.

 

005

In 2018 willen we gaan bouwen aan een middelbare school, zodat de kinderen tot en met klas  9 en 10 door kunnen leren. Dan krijgen de kinderen alleen nog maar les in het Engels. Voor deze middelbare schoolklassen zijn we nog op zoek naar budget. Graag willen we jullie hiervoor vragen om een Nieuwjaarsgift. Met onze directe lijntjes komt het geld terecht op de plek waar het zijn moet: de scholing van Ethiopische kinderen en jongeren. Helpen jullie ook meebouwen aan dit prachtige land?

002

Behalve de school willen we volgend jaar ook ons contact met Ethiopische kerken versterken en kijken wat we voor hen kunnen betekenen. Met Gods hulp hopen we op een mooi 2018!

Dan nog iets dat niet direct over Ethiopie gaat, maar wel veel impact had dit jaar. Met zonne-ei-farm hadden we op twee van de vijf fypronil in de eieren, wat een grote strop geweest is. Maar na een paar maanden waren onze eieren gelukkig weer vrij om te verkopen. Nu is het bijzonder dat we de schone eieren voor de normale marktprijs konden verkopen en daardoor ook het jaar af konden sluiten zonder verlies. Blijven jullie meebidden, meeleven en meehelpen bij de boeren die nog steeds fypronil in hun eieren hebben? Fypronil heeft voor heel veel leed gezorgd in de pluimveewereld. Dit filmpje van NOSop3 willen we van harte aanbevelen: https://nos.nl/op3/artikel/2209001-wat-we-sinds-juli-verloren-hebben-we-in-10-jaar-niet-verdiend-ongehoord.html

Ten slotte willen we nog een keer de reizen met jullie delen. Van 5 tot en met 13 februari kunt u D.V. met ons mee naar Ethiopië en van 23 juli tot en met 2 augustus vertrekken we voor een 10-daagse reis naar dit prachtige land. Als u of jij belangstelling hebt voor een van deze twee reizen, bel dan even naar Gert via het nummer 0654201844 voor meer informatie.

Wij zijn klaar voor 2018 en benieuwd wat het nieuwe jaar ons gaat brengen!

Hartelijke groet en Gods zegen toegewenst van het Double Harvest bestuur,
Henk Morren, Gert van Putten en Martien van Dijk.

 

 

< terug