“Zo wie nu het goed der wereld heeft, en ziet zijn broeder gebrek hebben,
en sluit zijn hart toe voor hem, hoe blijft de liefde van God in hem?”

1 Johannes 3:17

Projecten

Toen Double Harvest Nederland in 1991 in Ethiopië met zijn werkzaamheden startte, was er veel armoede. Dagelijks stierven er mensen van de honger. Nog altijd is er in het Afrikaanse land gebrek aan voldoende gezond voedsel en drinkwater. Maar er is al veel verbeterd. Zo realiseerde Double Harvest op grote schaal de productie van gezonde en gevarieerde groente, vlees, eieren en zuivel. Daardoor eten Ethiopiërs niet langer driemaal daags een zogenoemde injera-pannenkoek van teff-meel, maar krijgen ze vitaminen binnen.

Daarnaast bouwden we een school en verschillende kerken. Zo ongeveer elk jaar dat we in Ethiopië actief zijn geweest, hebben we een kerk mogen bouwen. Sinds 1960 is het christendom in het land dan ook fors gegroeid: van 2 procent op de totale bevolking toen naar ruim 20 procent nu. Daar danken we God voor. Voorts konden we verschillende weeskinderen aan een studiefinanciering helpen, waardoor ze ook van goed vervolgonderwijs en derhalve van werk verzekerd waren. Sommigen van hen startten een eigen onderneming, anderen kregen een goede betrekking bij een van onze projecten.

Alle mensen die voor één van de projecten van Double Harvest werken, krijgen dagelijks de mogelijkheid tot gezamenlijke Bijbelstudie. Het is een waardevol gegeven dat er dankzij de inzet van Double Harvest in Ethiopië veel is bereikt op het gebied van gezonde voeding. Maar minstens zo vreugdevol is het dat afgelopen jaren honderden Ethiopiërs tot geloof kwamen en zich in plaatselijke kerken lieten dopen. We zijn God dankbaar dat hij ons werk heeft gezegend en dat Hij ook in dit deel van Afrika krachtig werkt.

Specifieke informatie en foto’s van de diverse projecten vindt u op onderstaande pagina’s:
Alema farm
Genesis farm
Maranatha school
Maranatha farm
Holland diary
Kuriftu