“Zo wie nu het goed der wereld heeft, en ziet zijn broeder gebrek hebben,
en sluit zijn hart toe voor hem, hoe blijft de liefde van God in hem?”

1 Johannes 3:17

Ondersteuning Scholen.

De afgelopen twee jaar brachten we samen met Mark Gerritsen van de internationale Interlake School een bezoek aan een basisschool in Debre Zeit. De omstandigheden binnen het schooltje zijn representatief voor de situatie in veel andere scholen in Ethiopië. Elk lokaal herbergde 90 kinderen. Er waren niet genoeg bankjes, waardoor veel kinderen op de grond moesten zitten. Er was geen schoolbord en ongeveer 1 op de 10 kinderen was in het bezit van een schriftje. Met een gift van een kerk konden we al zorgen voor schoolborden en bankjes. Deze steun zal verder worden uitgebreid, waardoor ook schriftjes voor de kinderen kunnen worden aangeschaft.

Hoewel deze school hiermee geholpen is, zijn er zoals deze basisschool nog vele andere scholen in Ethiopië. Een situatie als deze is helaas niet ongewoon in het land en dat terwijl juist de kwaliteit van onderwijs zo belangrijk is om het land ook op de lange termijn een stap verder te helpen. Wilt u ons steunen in het helpen van scholen?
Steun ons via deze link.

Een mooi voorbeeld dat laat zien dat kwalitatief goed onderwijs mogelijk is in Ethiopie is de internationale Interlake School van eerder genoemde Mark Gerritsen. Voor een link naar hun website klik hier: Interlake School.

 

  • Aankomst school
  • Gluren naar bezoekers door het raam
  • Klassenbezoek A
  • Klassenbezoek B
  • Leerling
  • Uitzwaaien