“Zo wie nu het goed der wereld heeft, en ziet zijn broeder gebrek hebben,
en sluit zijn hart toe voor hem, hoe blijft de liefde van God in hem?”

1 Johannes 3:17

Over Martien van Dijk

Martien is een kalverhouder op de Veluwe. Ongeveer dertien jaar geleden vroeg Gert hem om eens mee te gaan naar Ethiopië, want het opfokken van de kalveren wilde daar op dat moment nog niet zo goed. Hij vroeg Martien om hem te helpen met zijn kennis en ervaring.
Het is niet bij deze ene keer gebleven. Martien beschrijft het als volgt: ‘Als je het leven van in Ethiopië proeft en meemaakt, dan wil je daar vaker heen en ook iets betekenen voor de mensen.’  Vanaf de eerste reis gaat het hele gezin van Dijk meeleven met de inwoners van het Afrikaanse land.
Toen Martien werd gevraagd om lid te worden van het bestuur van Double Harvest Nederland, hoefde hij daar dan ook niet lang over na te denken. Samen met Gert en Henk wil hij zich gaan inzetten om nieuwe projecten op te gaan bouwen en de mensen van Ethiopië een goede toekomst te bieden. Dat kan zijn op het gebied van werk, gezondheid of christelijk onderwijs. Vooral dit laatste is volgens Martien belangrijk, zodat de mensen leren wie God is en zodat ze mogen leven met Hem!

Martien van Dijk