“Zo wie nu het goed der wereld heeft, en ziet zijn broeder gebrek hebben,
en sluit zijn hart toe voor hem, hoe blijft de liefde van God in hem?”

1 Johannes 3:17

Over Double Harvest

Het waren de woorden uit 1 Johannes 3 vers 17 die de Amerikaanse Nederlander Aart van Wingerden in de jaren ’70 van de vorige eeuw duidelijk maakten dat God een plan met hem had. Hij richtte daarop Double Harvest op, een stichting die onder meer in Congo, Ethiopië, Ghana, Sudan en Haïti werkt. In 1991 startte Gert van Putten met een Nederlandse tak van Double Harvest. De stichting focust zich in de eerste plaats op Ethiopië en in mindere mate op Eritrea.

Double Harvest zet zich in Ethiopië in voor gezond voedsel en drinkwater voor de lokale bevolking. Daarnaast verspreidt de stichting onder Ethiopiërs de blijde boodschap van redding, die er is door Jezus Christus. Tot slot stelt Double Harvest graag kennis beschikbaar die de stichting zich in de loop van de jaren verwierf. Iedereen die iets wil weten over de cultuur van Ethiopië, over wetgeving, het opstarten van projecten, ondernemen of het christelijk geloof, is van harte welkom.

We zijn dankbaar voor alle mensen die zich sinds het begin van Double Harvest voor het werk van de stichting hebben ingezet. Door hun hulp bij onze projecten en met dank aan de vele giften die we ontvingen, kon ons werk telkens zijn voortgang hebben en zijn telkens nieuwe projecten opgezet.