“Zo wie nu het goed der wereld heeft, en ziet zijn broeder gebrek hebben,
en sluit zijn hart toe voor hem, hoe blijft de liefde van God in hem?”

1 Johannes 3:17
21/08/2015

Nieuw bestuurslid

Graag willen we jullie melden dat Double Harvest Nederland na een strenge controle van de belastingdienst weer 100% is goedgekeurd voor het ANBI stempel. Dit betekent dat de belastingdienst onze stichting opnieuw heeft aangemerkt als een zogenaamde Algemeen Nut Beogende Instelling en dat giften fiscaal aftrekbaar zijn.

Er was eigenlijk maar één opmerking. Doordat Jan van Wingerden uit de Verenigde Staten enkele jaren geleden is weggevallen als bestuurslid, raadde de belastingdienst ons aan om een nieuw lid te zoeken. We zijn blij jullie te kunnen melden dat deze plek inmiddels (zeer voorspoedig) is ingevuld door Martien van Dijk. We willen hem graag aan jullie voorstellen:

Over Martien van Dijk.

Martien is een kalverhouder op de Veluwe. Ongeveer dertien jaar geleden vroeg Gert hem om eens mee te gaan naar Ethiopië, want het opfokken van de kalveren wilde daar op dat moment nog niet zo goed. Hij vroeg Martien om hem te helpen met zijn kennis en ervaring.
Het is niet bij deze ene keer gebleven. Martien beschrijft het als volgt: ‘Als je het leven van in Ethiopië proeft en meemaakt, dan wil je daar vaker heen en ook iets betekenen voor de mensen.’  Vanaf de eerste reis gaat het hele gezin van Dijk meeleven met de inwoners van het Afrikaanse land.
Toen Martien werd gevraagd om lid te worden van het bestuur, hoefde hij daar dan ook niet lang over na te denken. Samen met Gert en Henk wil hij zich gaan inzetten om nieuwe projecten op te gaan bouwen en de mensen van Ethiopië een goede toekomst te bieden. Dat kan zijn op het gebied van werk, gezondheid of christelijk onderwijs. Vooral dit laatste is volgens Martien belangrijk, zodat de mensen leren wie God is en zodat ze mogen leven met Hem.

Martien van Dijk

Voor meer informatie over het bestuur lees hier verder:
Organisatie

Over Henk Morren

Over Gert van Putten

Voor meer informatie over het steunen van Double Harvest en ANBI, klik hier:
Steun ons.

 

< terug