“Zo wie nu het goed der wereld heeft, en ziet zijn broeder gebrek hebben,
en sluit zijn hart toe voor hem, hoe blijft de liefde van God in hem?”

1 Johannes 3:17
15/06/2016

Maranatha groeit

Beste vrienden van Double Harvest,

Tijdens de reis van 23 tot en met 28 mei 2016 naar Ethiopie. Het was een bijzondere reis om opnieuw samen met Jan Kuepers naar Ethiopie te gaan. Als u klikt op de link hieronder ziet u het verslag van 2000 en daar kunt u in zien, dat hij toen ook al mee was. Ook toen gebeurde er heel bijzondere dingen tijdens de reis.

Kijk terug in de tijd: Double Harvest in het jaar 2000.

Deze keer waren we samen in Debre Zeyt om de voortgang van de nieuwe lokalen voor de Maranatha School te bekijken. Hierdoor zijn er nu 15 lokalen en kunnen er 650 kinderen naar school toe. Jan en ik mochten verder samen met bedrijfsleider Girma een nieuw plan maken voor de Maranatha School , wat verder in de derde week van september (als we weer gaan) besproken zal worden.

Wij mochten ontdekken dat in deze periode wel drie keer zoveel regen viel als in andere jaren. Dus alles was heel mooi groen, maar dan moet het eerst nog groeien om te kunnen eten. We hebben met Girma drie dagen een mooie reis gehad naar Arba Minch, waar zijn familie woont. Het was een hele bijzondere reis. We hebben ook nog geprobeerd om de plaats te bezoeken waar we een kerk gaan ondersteunen bij de bouw. Door de hevige regenval, was het met de auto onmogelijk om in de plaats te komen. Die plaats heet Hosanna. Volgende keer beter zullen we maar zeggen.

Nu hebben we zoveel redenen tot dankbaarheid, als we naar het verslag van 2000 kijken. Met hoeveel projecten Double Harvest gezegend is in deze jaren. Dankbaar dat alle projecten bijzonder projectief zijn. We hebben nu alle zakelijke projecten als Double Harvest Nederland afgesloten. Maranatha Farm is overgedragen aan Arend Hardeman en loopt nog steeds goed. Wij gaan ons nu, als stichting, bezig houden met het bouwen van scholen, kerken en het ondersteunen van studenten.

Op 23 april ben ik 80 jaar geworden en nog steeds 100 % hersteld van de hartoperatie. Dankbaar dat ook Rie nog zo gezond is. Dat we samen nu echt kunnen genieten, vooral ook als we achterom kijken naar de dingen waarin God ons heeft mogen gebruiken. Duizendmaal dank naar onze Hemelse Vader en we hopen ons samen nog vele jaren in te zetten voor Double Harvest.

Hartelijke groet,
Gert

Foto’s van Jan Kuepers toen in 2000 en nu, in 2016 in Ethiopie!
CCI15062016_0001

(Als u op de foto klikt worden ze groter) en dan in 2016 bij de nieuwe lokalen van de Maranatha School én met de familie van Girma.

DSC_0012 DSC_0060

< terug