“Zo wie nu het goed der wereld heeft, en ziet zijn broeder gebrek hebben,
en sluit zijn hart toe voor hem, hoe blijft de liefde van God in hem?”

1 Johannes 3:17
06/03/2015

Een lesje Ethiopië

Beste vrienden van Double Harvest,

De afgelopen tijd kwamen we in een verslag nog een mooi stukje achtergrondinformatie tegen over het land Ethiopië. Dus hierbij: een ‘lesje’ Ethiopië!

Ethiopië is gelegen in de hoorn van Afrika. Volgens statistieken in 2013 van de ‘Central Statistics Agency’ heeft het land 73.500.000 inwoners. Het land is 1.104.300 km2 groot. De hoofdstad van Ethiopië is Addis Ababa. De inkomsten van het land komen voornamelijk uit de landbouw, namelijk 45% van het BNP en 85% van de werkgelegenheid. De drie belangrijkste gewassen van het land zijn; koffiebonen, graansoort teff en zaden van de ricinus.

In Ethiopië zijn verschillende religieuze groepen aanwezig zoals de Ethiopisch orthodoxe kerk 43,5%, Protestanten 18,6%, Moslims 33,9%, traditionele religie 2,6%, Rooms-Katholiek 0,7% en overige religies 0,6%.Ethiopië heeft een rijke Bijbelse traditie. Het land wordt in de Bijbel meer dan 60 keer genoemd en het was één van de eerste christelijke naties. De opkomst van de Islam veroorzaakte conflicten met de gevestigde orthodoxe kerk.

In de afgelopen decennia hebben de inwoners van het land geleden onder droogte en politieke repressie. Hierdoor leven veel mensen in armoede en uitzichtloosheid. Maar ondanks deze moeilijkheden is de groei van de kerk doorgegaan en bloeit deze nog volop. Bewogen missionair werkers brengen het evangelie naar onbereikte stammen in het land. Er zijn meer dan 35 stammen die nog niet bereikt zijn met het Evangelie. Ondanks dat Ethiopië een christelijk verleden heeft zijn er nog een groot aantal christenen die geen levend geloofsleven hebben. Hierdoor is het belangrijk dat de kerkelijk werkers en missionair werkers getraind worden in Bijbelkennis en missionaire activiteiten.

IMG_3763

Meer te weten komen over Ethiopie?
Prachtig is het fotoboek ‘Ethiopia. Footsteps in dust and Gold’ gemaakt door Arjan van Dijk (kijk op www.ethopie-boek.nl voor meer informatie over dit boek).

 

< terug